Një kompani suedeze ka prodhuar një makinë që vjen në kuti

Një kompani suedeze ka prodhuar një makinë që vjen në kuti

Suedezët janë të njohur për zgjuarsinë e tyre në dizajnimin e mobiljeve të përballueshme. Por tani një kompani suedeze, e frymëzuar nga një mënyrë e tillë të menduari, ka vendosur të bëjë një hap më tej dhe të bëjë një makinë montimi.

Kompania “Luvly” (Luvly) prezantoi makinën e saj koncept “lovely O”, e cila mund t’u dorëzohet blerësve në një kuti. Ky mikromakinë ka vend për dy persona dhe mund të arrijë një shpejtësi maksimale prej 90 kilometra në orë. Me një peshë totale prej vetëm 450 kg, makina është e destinuar për udhëtime të përditshme në zonat urbane.

Megjithatë, ndërsa kompania që e ka projektuar mund ta dërgojë atë në adresën tuaj të shtëpisë në një kuti me udhëzime montimi, nëse vërtet dëshironi ta merrni në rrugë, situata bëhet pak më e ndërlikuar. Domethënë, për të qenë vërtet e sigurt për të vozitur dhe e gatshme për të kaluar të gjitha kontrollet teknike dhe të sigurisë, makina duhet të montohet në një fabrikë të autorizuar makinash përpara dorëzimit te klienti.

Drejtori i kompanisë, Hakan Lutz, tregon se mikromakinat në rrugë nuk janë asgjë e re, por ajo që gjithmonë i ka shqetësuar më shumë njerëzit është siguria e tyre. Për të zgjidhur këtë problem dhe për ta bërë mikromakinën e tyre sa më të sigurt, Lutz dhe ekipi i tij morën frymëzim nga makinat e Formula 1. Pra, Lovely O ka një kornizë të bërë prej alumini të mbuluar me një shkumë plastike të lehtë. Një strukturë e tillë, shpjegon Lutz, duhet të mundësojë thithjen e goditjeve dhe mbrojtjen e shoferit.

Megjithatë, ata nuk e dinë nëse kjo ide funksionon vërtet. Megjithëse kryerja e testeve nuk është e detyrueshme për makina të tilla të vogla, makina u testua duke përdorur simulime kompjuterike. Nuk është e lirë të përdorësh kompjuterë, por është shumë më lirë sesa të shkatërrosh makina të vërteta, thekson Lutz.

Çmimi i ulët është pikërisht ajo që Lovely dëshiron t’u ofrojë klientëve të saj. Makina e tyre, e cila është ende në fazën e testimit, vitin e ardhshëm duhet të dalë në treg me një çmim rreth 10 mijë euro.

LEXO EDHE:

Back to top button