Një mjek amerikan pretendon se kafen e pimë gabimisht dhe kështu dëmtojmë trupin
Një mjek amerikan pretendon se kafen e pimë gabimisht dhe kështu dëmtojmë trupin

Gastroenterologia amerikane Saurabh Sethi, e cila është shkolluar në Harvard, paralajmëron se ne shpesh pimë kafe “gabimisht” dhe kështu dëmtojmë organizmin tonë.
@doctorsethimd 3 Mistakes You Are Making with Your Coffee ❌ | Dr. Sethi In today’s video, I’m sharing three common mistakes people make with their coffee and how to fix them. 🥁 Whether you’re a coffee newbie or a seasoned barista, these tips will help you brew the perfect healthy cup every time. ☕️✨ As always, feel free to ask any questions in the comments and I will try my best to answer those. #coffee #coffeetiktok #coffeetok #healthy ♬ original sound – Doctor Sethi ⚡️
“Kafja është absolutisht e mrekullueshme për trurin, zorrët dhe mëlçinë tuaj”, thotë doktori 42-vjeçar. Ai shpjegon se polifenolet që gjenden në kafe mund të inkurajojnë bakteret e mira dhe të përmirësojnë fokusin dhe kujtesën.
Por më pas ai paralajmëron: “Shtimi i sheqerit në kafe rrit nivelin e sheqerit në gjak dhe rrit inflamacionin, gjë që nuk është e mirë. Konsideroni ëmbëlsuesit e tjerë. “Gabimi i dytë është mospërdorimi i kafesë organike”.
“Tani kafeja është një nga llojet më të pesticideve, dhe ju me të vërtetë nuk dëshironi të konsumoni pesticide”, thekson ai. Gjithashtu, këshilla e tij e tretë është ajo që shpesh i befason pacientët e tij.
Nëse vuani nga refluksi i acidit, mos e hiqni dorë nga kafeja. Në vend të kësaj, doktor Sethi sugjeron kalimin në një kafe të pjekur më të errët, pasi përmban më pak kafeinë dhe për këtë arsye është më “më e butë” me stomakun.
Nëse nuk vuani nga urthi, kafeja e lehtë e pjekur mund të jetë alternativa juaj më e mirë.