Një mjek zbuloi se cili grup njerëzish është më i prekur nga ndryshimi i orës së diellit

Natën ndërmjet 30 dhe 31 marsit, i lëvizim akrepat një orë përpara dhe kalojmë në orën verore

Pse një ndryshim në dukje i vogël ndikon në shëndetin tonë dhe a do të na mjaftojnë ditët e ardhshme që të përgatitemi?

Për këtë për televizionin “Pink” ka folur doktoresha Biserka Obradoviq , e cila ka kujtuar se koha verore është futur më 27 mars 1983.

– Tani do të flemë një orë më pak, organizmi ynë ka bioritmin e tij që e respekton. Mungesa e asaj një ore, mbi të gjitha, do të prekë meteoropatët dhe pacientët kronikë të cilët pinë terapi në një kohë të caktuar – deklaroi doktor Obradoviq për “Pink”.

Siç theksoi doktori, këtë ndryshim të motit të verës është më i lehtë për t’u duruar.

– Ka më shumë diell, ditët tona janë më të gjata dhe kjo ndikon në humorin tonë, por edhe në shëndetin tonë. Dielli ndikon në sekretimin e maltoninës dhe seratoninës, kështu që ne do ta përballojmë më lehtë këtë ndryshim – shpjegoi doktor Obradovic.

Megjithatë, ky ndryshim mund të shqetësojë gjumin e njerëzve.

– Do të jetë më e vështirë për të fjetur, gjumi nuk është aq i mirë sa është, do të zgjohemi më shpesh – paralajmëroi doktori dhe theksoi se trupit i duhen disa ditë për t’u përshtatur.

Është mirë, vuri në dukje ajo, të përgatitemi për orarin e ditës për sa i përket terapisë së koordinuar.

– Mund të shfaqet edhe përqendrimi i keq, ndryshimi i humorit, nervozizmi – theksoi doktor Obradovic.

LEXO EDHE:

Back to top button