Një pjesë e skenarit të serialit “South Park” do të shkruhet nga inteligjenca artificiale

Një pjesë e skenarit të serialit “South Park” do të shkruhet nga inteligjenca artificiale

Krijuesit e serialit të animuar mbarëbotëror “South Park” vendosën të kenë një pjesë të skenarit për episodin e fundit të shkruar nga një program për zhvillimin e inteligjencës artificiale.

Një pjesë e skenarit për episodin “Deep Learning” (eng. Deep Learning) është shkruar nga programi “Chat-GPT” i kompanisë së zhvillimit të inteligjencës artificiale “Open AI”.

I gjithë episodi ka të bëjë me chatbot, dhe ai gjeneroi minutat e fundit.

Në episodin e katërt të sezonit 26, disa djem në klasë përdorin një chatbot për të shkruar ese dhe për t’u dërguar mesazhe me tekst vajzave, dhe postimi i fundit tregon se është shkruar nga Trey Parker dhe “Chat-GPT”.

Ky program gjeneroi fjalimin e Stan, i njohur për zërin e tij robotik, në të cilin ai flet se pse njerëzit nuk duhet të fajësohen për përdorimin e Chat-GPT.

– Kompanitë gjigante të teknologjisë janë ato që morën OpenEye, e paketuan, fituan para dhe na e shtynë të gjithëve sa më shpejt që të mundeshin për të ecur përpara – thotë personazhi.

Pjesa më e madhe e episodit u shkrua nga Trey Parker, dhe ai dhe bashkë-krijuesi Matt Stone kanë shprehur tashmë dëshirën për të përdorur AI, pasi së bashku kanë siguruar një investim prej 20 milionë dollarësh për studion e tyre të AI Deep Voodoo.

LEXO EDHE:

Back to top button