Një pyetje që shqetëson shumëkush: Si të neutralizojmë erën e pakëndshme të hudhrës?
Një pyetje që shqetëson shumëkush: Si të neutralizojmë erën e pakëndshme të hudhrës?

Nëse dëshironi të forconi imunitetin dhe të mbroni veten nga gripi ose ftohja, së bashku me çajin, mjaltin dhe limonin, sigurohuni që të përfshini hudhrën në dietën tuaj.
Ky ushqim i fuqishëm, falë vetive të tij antibakteriale, antivirale, antifungale, antiparazitare dhe antioksidante, ndihmon në luftimin e infeksioneve. Përveç kësaj, hulumtimet tregojnë se mund të jetë gjithashtu i dobishëm në parandalimin e llojeve të ndryshme të kancerit.
Nënat dhe gjyshet tona kanë ditur prej kohësh për përfitimet shëndetësore të hudhrës, por pengesa e saj është aroma e saj e vazhdueshme që zgjat për orë të tëra pas konsumimit. Për fat të mirë, ekziston një mënyrë për ta bërë këtë më të lehtë.
Era e fortë e hudhrës vazhdon sepse përbërësit e squfurit lëshohen në gjak gjatë tretjes. Kjo është arsyeja pse larëset e gojës nuk janë mjaft efektive për të maskuar erën. Megjithatë, disa ushqime mund të ndihmojnë.
Ekspertët rekomandojnë të hani mollë, marule, selino, çikore, patate, majdanoz, nenexhik, borzilok ose kërpudha me ose pas një vakti që përmban hudhër. Ky ushqim përmban fenole, përbërës që reagojnë me squfurin e hudhrës dhe ndihmojnë në neutralizimin e erës së pakëndshme.
Shkencëtarët e konfirmuan këtë pretendim përmes analizës duke përdorur një spektrometër, i cili tregon praninë e molekulave bazuar në masën e tyre. Pasi subjektet konsumuan ushqimet e mësipërme, u vu re një ulje e ndjeshme e nivelit të squfurit në frymëmarrjen e tyre.
Edhe pse nenexhiku përmban më shumë fenole dhe është dëshmuar se është më efektive, studiuesit u befasuan edhe nga efektiviteti i lartë i gjetheve të marules, edhe pse ato përmbajnë më pak fenole se ushqimet e tjera.