Një radio-sinjal i vjetër 8 miliardë vjet arrin në Tokë

Një radio-sinjal i vjetër 8 miliardë vjet arrin në Tokë

Astronomët kanë zbuluar një shpërthim misterioz të valëve të radios që u janë dashur 8 miliardë vjet për të arritur në Tokë.

Shpërthimi i shpejtë i radios është një nga më të largëtit dhe më energjik që është observuar ndonjëherë. Shpërthimet e shpejta të radios, ose FRB-t, janë shpërthime intensive milisekonda të valëve të radios me origjinë të panjohur, transmeton Telegrafi.

Bazuar në raportimin e CNN, shpërthimi i parë i shpejtë i radios u zbulua në vitin 2007, dhe qindra nga këto ndezje të shpejta kozmike janë zbuluar që vijnë nga pika të largëta në të gjithë universin.

Ky i fundit i observuar së fundmi i quajtur “FRB 20220610A”, zgjati më pak se një milisekondë, por në atë pjesë të një momenti, ai lëshoi ekuivalentin e emetimeve energjike të diellit tonë gjatë 30 vjetëve, sipas një studimi të publikuar të enjten në revistën Science.

LEXO EDHE:

Back to top button