Një recetë e thjeshtë për një pjatë të shijshme anësore: Bizele të stilit francez
Një recetë e thjeshtë për një pjatë të shijshme anësore: Bizele të stilit francez

Si pjatë anësore me mishin, shërbejini bizelet e përgatitura sipas një recete franceze.
Bizelet nuk bëjnë pjesë në pjatat e ndërlikuara dhe shija e tyre është fantastike. Zakonisht përgatitet në salcë domatesh me mish, por francezët e kanë çuar këtë pjatë në një nivel më të lartë. Nëse jeni adhurues i bizeles, duhet ta provoni këtë recetë, pasi shtojnë marule dhe i gatuajnë në lëng mishi, për të cilin Jamie Oliver tha se duhet të ketë në frigorifer, sepse e bën çdo pjatë të shijshme.
Përbërësit e nevojshëm:
- 500 g bizele
- 2 thelpinj hudhre
- ½ qepë ngjyrë vjollcë
- 4 qepë të reja
- 60 g gjalpë
- 1 filxhan lëng perimesh
- pak sallatë jeshile
- 1 degë trumzë
- 1 degë rozmarinë
- kripë
- piper
Përgatitja:
Shkrini gjalpin (40 g) në një tigan, më pas shtoni hudhrën e shtypur, qepën e grirë imët, trumzën dhe rozmarinë. Skuqini pak, më pas shtoni marule të grirë. I trazojmë dhe i shtojmë bizelet. Hidhni lëngun e perimeve dhe përzieni, më pas shtoni kripë dhe piper. Mbulojeni dhe gatuajeni për rreth 10-15 minuta. Hidhni bizelet në tasa, më pas shkrini gjalpin e mbetur në të njëjtën tigan dhe dekorojeni enën me të.