Një recetë e thjeshtë për një pjatë të shijshme anësore: Bizele të stilit francez

Një recetë e thjeshtë për një pjatë të shijshme anësore: Bizele të stilit francez

Si pjatë anësore me mishin, shërbejini bizelet e përgatitura sipas një recete franceze.

Bizelet nuk bëjnë pjesë në pjatat e ndërlikuara dhe shija e tyre është fantastike. Zakonisht përgatitet në salcë domatesh me mish, por francezët e kanë çuar këtë pjatë në një nivel më të lartë. Nëse jeni adhurues i bizeles, duhet ta provoni këtë recetë, pasi shtojnë marule dhe i gatuajnë në lëng mishi, për të cilin Jamie Oliver tha se duhet të ketë në frigorifer, sepse e bën çdo pjatë të shijshme.

Përbërësit e nevojshëm:

  • 500 g bizele
  • 2 thelpinj hudhre
  • ½ qepë ngjyrë vjollcë
  • 4 qepë të reja
  • 60 g gjalpë
  • 1 filxhan lëng perimesh
  • pak sallatë jeshile
  • 1 degë trumzë
  • 1 degë rozmarinë
  • kripë
  • piper

Përgatitja:

Shkrini gjalpin (40 g) në një tigan, më pas shtoni hudhrën e shtypur, qepën e grirë imët, trumzën dhe rozmarinë. Skuqini pak, më pas shtoni marule të grirë. I trazojmë dhe i shtojmë bizelet. Hidhni lëngun e perimeve dhe përzieni, më pas shtoni kripë dhe piper. Mbulojeni dhe gatuajeni për rreth 10-15 minuta. Hidhni bizelet në tasa, më pas shkrini gjalpin e mbetur në të njëjtën tigan dhe dekorojeni enën me të.

LEXO EDHE:

Back to top button