Një recetë me çokollatë të nxehtë që do ta çojë atë në një nivel tjetër

Dimri na tundon në mënyrë të papërmbajtshme me pije të nxehta që ngrohin shpirtin dhe trupin dhe çokollata e nxehtë është padyshim mbretëresha mes tyre. Por, çka nëse e çonim çokollatën e nxehtë klasike në një nivel më të lartë?

Dimri na tundon në mënyrë të papërmbajtshme me pije të nxehta që ngrohin shpirtin dhe trupin dhe çokollata e nxehtë është padyshim mbretëresha mes tyre. Por, çka nëse e çonim çokollatën e nxehtë klasike në një nivel më të lartë? Një nga biskotat tona të preferuara të Krishtlindjeve është sigurisht buka jonë e preferuar me xhenxhefil dhe aromat e tyre na kujtojnë menjëherë atë periudhë të vitit që presim kaq shumë.

Dhe meqenëse çokollata e nxehtë është pija numër një e dimrit, ne ju sjellim një recetë për çokollatën e nxehtë me aromë xhenxhefili – një kombinim i çokollatës së pasur dhe erëzave që erë të Krishtlindjes. Kjo pije aromatike është ideale për t’u shijuar me një batanije dhe një libër të mirë, por edhe për t’u shoqëruar me njerëzit e dashur.

Përbërësit:

500 ml qumësht (lope ose vegjetale, sipas dëshirës)

100 g çokollatë të zezë (të paktën 70% kakao)

2 lugë kakao pluhur

2 lugë sheqer kaf ose shurup panje (opsionale)

1/2 lugë çaji kanellë të bluar

1/4 lugë çaji xhenxhefil të bluar

një majë arrëmyshk i bluar

një majë karafil të bluar

1/2 lugë çaji ekstrakt vanilje

krem pana dhe çokollatë të grirë për dekorim (opsionale)

Përgatitja:

Ngrohni qumështin në një tenxhere në zjarr mesatar, bëni kujdes të mos ziejë.

Shtoni çokollatën e zezë të copëtuar dhe përzieni derisa të shkrihet plotësisht.

Përzieni pluhurin e kakaos dhe sheqerin kaf ose shurupin e panjës, më pas përzieni mirë.

Shtoni kanellën, xhenxhefilin, arrëmyshkun dhe karafilin. Vazhdoni të trazoni derisa erëzat të bashkohen me pijen.

Në fund shtoni ekstraktin e vaniljes dhe hiqeni nga zjarri.

Shërbejeni çokollatën e nxehtë në gotat tuaja të preferuara, zbukurojeni me krem ​​pana dhe çokollatë të grirë sipas dëshirës.

LEXO EDHE:

Back to top button