Një recetë për kek me xhenxhefil siç mund të mos e keni provuar më parë – e butë nga brenda dhe krokante nga jashtë

Biskota popullore mund të jenë ëmbëlsirat e harruara që të gjithë i kemi adhuruar në fëmijëri.

Receta e xhenxhefilit nuk është aspak e vështirë dhe e ndërlikuar dhe ne do t’jua prezantojmë më poshtë.

Përbërësit:

– 3 lugë mjaltë;
– 2 lugë gjelle gjalpë;
– 2 vezë;
– 100 gram sheqer ngjyrë kafe;
– 500 gram miell misri;
– 1 lugë çaji sodë buke;
– 1 lugë çaji kakao.

 

 

Përgatitja:

Shkrijmë mjaltin dhe gjalpin dhe pasi të shkrihen i lëmë mënjanë.

Në një enë rrihni vezët dhe sheqerin derisa të përftoni një masë shkumëzuese. Nëse nuk keni sheqer kafe, mund të përdorni edhe të bardhë. Kur gjalpi dhe mjalti të jenë ftohur i vendosim në tasin me vezët e rrahura dhe i rrahim sërish me mikser.

Kur të jenë bashkuar, shtoni sodën e bukës, kakaon, më pas miellin në fund. Rrihni shkurtimisht me mikser. Më pas gatuajmë brumin me duar, i japim formë dhe e mbështjellim me letër transparente, më pas e vendosim në frigorifer për rreth 60 minuta.

Më pas hapeni brumin në një sipërfaqe të lyer me miell, më pas përdorni kallëpe për të bërë ëmbëlsira, d.m.th bukë me xhenxhefil, sipas dëshirës.

 

 

 

I radhisim ne tepsi te shtruar me leter furre dhe i pjekim deri ne 10 minuta ne temperaturen 180 grade celcius.

Kur i nxirrni nga furra duhet të jenë të buta. Sipër mund t’i spërkatni me sheqer pluhur ose të bëni një glazurë sipas dëshirës.

LEXO EDHE:

Back to top button