Një recetë për tortën e famshme të lavës nga vetëm tre përbërës

Një tortë me lavë që do të fitojë edhe ata që nuk preferojnë delikatesat shumë të ëmbla.

Kjo tortë e shpejtë me çokollatë është një delikatesë e vërtetë që do të kënaqë edhe ata që nuk janë adhurues të mëdhenj të ëmbëlsirave. Me vetëm tre përbërës bazë, kjo rapsodi me çokollatë është gati për një orë dhe keku i ngrohtë do të shkrihet në gojën tuaj.

Përbërësit:

– 3 vezë

– 30 gram miell

– 250 gram çokollatë

Përgatitja:

Rrihni vezët dhe miellin. Shkrijmë çokollatën në avull dhe më pas e shtojmë në përzierjen e miellit dhe vezëve. Përziejini derisa gjithçka të bashkohet.

Tepsinë e kifleve e lyejmë me vaj ose gjalpë. Derdhni përzierjen që rezulton në kallëp.
E vendosim kallepin në furrë të nxehur në 200 gradë.

Lërini ëmbëlsirat të piqen për 7-8 minuta. Mbani një sy të ngushtë në kohën, pasi çdo moment më i gjatë mund të nënkuptojë që torta me lavë të kthehet në një kifle të rregullt.

Shërbejeni të ngrohtë me krem ​​pana ose akullore.

LEXO EDHE:

Back to top button