Një studim ndërkulturor i TikTok ofron një pasqyrë të sjelljes dhe motivimit të përdoruesit

Një studim ndërkulturor i TikTok ofron një pasqyrë të sjelljes dhe motivimit të përdoruesit

TikTok është një platformë popullore ku përdoruesit mund të krijojnë dhe ndajnë video të shkurtra, shpesh me muzikë, vallëzim, komedi dhe përmbajtje të tjera krijuese.

Një studim i botuar në International Journal of Mobile Communication krahasoi përdorimin e TikTok midis Kinës dhe Shteteve të Bashkuara dhe ofron një pasqyrë të paçmuar në sjelljen dhe motivimet e përdoruesve të platformës – dhe se si ato ndryshojnë në të dy vendet. 150 përdorues kinezë dhe 148 amerikanë u anketuan për të zbuluar se si ndërveprojnë me përmbajtjen e TikTok.

Jian Shi, Mohammad Ali dhe Fiona Chew nga Universiteti i Syracuse në Nju Jork, SHBA, nxjerrin disa pika bazuar në studimin e tyre. Së pari, përdoruesit e TikTok angazhohen më shumë në vetëpromovimin dhe përmbajtjen video në platformë në krahasim me aplikacionet e tjera të shkurtra video si Snapchat. Kjo do të sugjeronte se një pjesë e tërheqjes unike të TikTok është potenciali i tij për të funksionuar si një aktivitet i orientuar drejt qëllimit.

Së dyti, dallimet në angazhimin e përdoruesve midis përdoruesve të TikTok në Kinë dhe SHBA ishin të dukshme, veçanërisht kur bëhej fjalë për shkallën e kënaqësisë që njerëzit shpresonin nga përdorimi i aplikacionit, me përdoruesit amerikanë që kërkonin një shkallë më të lartë kënaqësie. nga ata në Kinë, raportoi ekipi. Kuptimi i dallimeve të tilla kulturore është thelbësor për kompanitë që shpresojnë të përshtatin strategjitë e marketingut të mediave sociale për nevojat e vendeve të ndryshme.

Në thelb, TikTok përdoret gjerësisht si një aplikacion argëtimi për t’i ndihmuar njerëzit të shpëtojnë nga jeta e përditshme, të pushojnë, të mësojnë, por ata gjithashtu e përdorin atë si një mjet zvarritjeje dhe një mjet për të kërkuar statusin dhe për t’u bërë përshtypje të tjerëve. Për fat të mirë, ky nuk është qëllimi i vetëm, njerëzit gjithashtu duan të takojnë dhe zbulojnë njerëz interesantë në aplikacion dhe të lidhen dhe të ndjehen sikur i përkasin një komuniteti interesant.

LEXO EDHE:

Back to top button