Një studim zbuloi se çfarë mendojnë punonjësit për të punuar nga shtëpia dhe çfarë mendojnë shefat e tyre

Rezultatet e një studimi të ri gjerman treguan se punonjësit nga pjesë të ndryshme të botës shpenzojnë shumë orë duke punuar nga shtëpia dhe se do të dëshironin të vazhdonin ta bënin këtë.

Sipas një sondazhi të kryer nga Instituti Gjerman për Kërkime Ekonomike, punonjësit punonin nga shtëpia mesatarisht një ditë e gjysmë në javë. Sondazhi përfshiu 27 vende dhe punëtorë nga të gjitha industritë.

Në SHBA, mesatarisht, puna nga shtëpia është 1.6 ditë, në Gjermani 1.4, në Francë 1.3 dhe në Japoni 1.1.

“Asnjëherë më parë asnjë ngjarje, siç është pandemia e koronavirusit, nuk ka ndryshuar jeta e punëtorëve kaq gjithëpërfshirëse në një periudhë kaq të shkurtër kohore,” komentoi Mathias Dolls, një studiues nga Instituti.

Shkencëtari gjerman punoi me kolegë nga 5 institucione të tjera kërkimore në Shtetet e Bashkuara, Britaninë e Madhe dhe Meksikë, duke përfshirë universitetet Stanford dhe Princeton.

Punëtorët preferojnë të punojnë nga shtëpia më shumë se shefat e tyre

Dolls beson se rezultatet japin një vlerë mesatare dhe përfshijnë disa industri në të cilat puna nga shtëpia nuk është fare e mundur. Sondazhi u krye nga Instituti Britanik i Kërkimit të Tregut. Rezultatet janë bazuar në gjithsej 36,000 të anketuar, dhe anketa është kryer në verën e vitit 2021 dhe në fillim të këtij viti.

Hulumtimet kanë treguar se punëtorët preferojnë të punojnë nga shtëpia më shumë se shefat e tyre. Mesatarisht, në të gjitha 27 vendet, 36,000 të anketuar dëshironin të punonin nga shtëpia mesatarisht 1.7 ditë në javë.

Nga ana tjetër, kompanitë do të donin të shihnin më shpesh punonjësit në zyrë. Mesatarisht, ata planifikojnë ose duan që punonjësit e tyre të punojnë nga shtëpia vetëm 0,7 ditë në javë.

LEXO EDHE:

Back to top button