Një supë e thjeshtë dhe e shëndetshme që do t’ju ndihmojë të përmirësoni imunitetin tuaj

Spinaqi është një bimë shumë e pasur me ujë. Ka një vlerë shumë të ulët kalorike, 2.2% proteina, 3.9% karbohidrate dhe 0.5% yndyrë. Spinaqi përmban:

  • Acidi folik – 50% e dozës së rekomanduar ditore pas një vakti
  • Vitamina A-60% e dozës së rekomanduar ditore pas një vakti
  • Vitamina C-35% e dozës së rekomanduar ditore pas një vakti
  • Hekuri – 20% e dozës së rekomanduar ditore pas një vakti
  • Magnezi – 20% e dozës së rekomanduar ditore pas një vakti
  • Riboflavin – 15% e dozës së rekomanduar ditore pas një vakti
  • Kalciumi – 10% e dozës së rekomanduar ditore pas një vakt
  • Kaliumi – 15% e dozës së rekomanduar ditore pas një vakti
  • Vitamina B6-15% e dozës së rekomanduar ditore pas një vakti
  • Vitamina E-15% e dozës së rekomanduar ditore pas një vakti
Për çfarë është i mirë spinaqi?

Spinaqi përmirëson funksionin e zemrës dhe funksionin e muskujve. Ai stimulon funksionimin e pankreasit, dhe ul presionin e gjakut, gjë që lehtëson punën e zemrës dhe veshkave. Spinaqi është një detoksifikues i vërtetë për trupin, pastron toksinat dhe zgjon të gjitha proceset metabolike të ngadalësuar. Spinaqi gjithashtu forcon folikulat e flokëve, forcon thonjtë dhe ruan dhe ruan vitalitetin e lëkurës. Spinaqi ruan shëndetin e sistemit nervor, por edhe forcon dhe ruan sistemin imunitar, falë sasive të larta të vitaminave që përmban. Sasia e madhe e acidit folik tregon qartë se spinaqi duhet të konsumohet nga anemikët dhe gratë shtatzëna, spinaqi gjithashtu përmban shumë hekur, kështu që është efektiv pavarësisht nga anemia.

Çfarë duhet mbajtur parasysh?

Spinaqi hahet menjëherë pas zierjes, pasi të jetë gatuar spinaqi nuk guxon të ringrohet. Mos përdorni shumë ujë gjatë gatimit të spinaqit për të ruajtur statusin e tij cilësor ushqyes.

Supë me spinaq dhe arrëmyshk

Përbërësit:

– 950 ml ujë

– 450 g spinaq

– arrëmyshk

– kripë

– arra

Përgatitja:

Hidhni ujë në një tenxhere të madhe dhe kur të vlojë shtoni spinaqin. Gatuani për maksimum një minutë.

Rrihni derisa të përftoni një përzierje të njëtrajtshme. Shtoni kripë dhe pak arrëmyshk.

Supën mund ta dekoroni me arra të grira trashë.

Ju bëftë mirë!

LEXO EDHE:

Back to top button