Një valë e të nxehtit po përfshin Europën: Po thyhen të gjitha rekordet e temperaturave

Një valë e të nxehtit po përfshin Europën: Po thyhen të gjitha rekordet e temperaturave

Temperaturat rekord po regjistrohen në të gjithë Evropën pasi vala e të nxehtit ka përfshirë pothuajse të gjithë kontinentin.

Qershori është një nga më të ngrohtët dhe në një numër të madh vendesh evropiane është thyer kufiri mesatar i temperaturës karakteristik për muajin e gjashtë.

Celsius, që është një rekord në Rrethin Arktik. Ndryshe, temperatura mesatare e ajrit në Rrethin Arktik në Evropë është 13 gradë.

Në qershor, temperatura arriti në 35 gradë në Poloni, dhe mbi 37 gradë Celsius në zonën e Gjermanisë lindore, raporton bbc.

Temperaturat janë rekord të larta edhe në Ballkan. Rekordet e temperaturave të qershorit u thyen gjithashtu në Slloveni dhe Kroaci, ndërsa Bosnja dhe Hercegovina pa temperatura 0.2 gradë Celsius nën rekordin e qershorit që ishte 41 gradë Celsius.

Ferr është edhe në veri të Afrikës, ku në Tunizi pak ditë më parë u mat edhe 48.7 gradë.

LEXO EDHE:

Back to top button