Një video e mahnitshme tregon se si një cigare dekompozohet në tokë gjatë një periudhe prej një viti

Një video e mahnitshme tregon se si një cigare dekompozohet në tokë gjatë një periudhe prej një viti

Një fotograf la tre cigare në një kavanoz të mbushur me dhe për një vit – duke bërë një video me kohë për të treguar se çfarë ndodh me to.

Fotografi e postoi videon në YouTube më 15 korrik, ku ka mbi 4.2 milionë shikime.

Videoja e prodhuar me mjeshtëri tregon se si një cigare e freskët i nënshtrohet tokës. Ky nuk është një proces i ngadaltë dhe mezi kalojnë dy orë para se cigarja të shfaqë shenja lagështie dhe dëmtimi. Pas një dite, cigarja tashmë po prishet.

Pas 20 ditësh, tre cigaret zhduken para syve të shikuesit. Në ditën e 100-të, duhani është zhdukur (ndoshta është ngrënë nga organizmat që banojnë në tokë), dhe po ashtu edhe letra filtri.

Ndërsa videoja me timelapse i afrohet ditës së 200-të, myshk jeshil shfaqet në kavanoz dhe me sa duket cigaret nuk janë më cigare. Në ditën e 300-të, cigarja praktikisht është zhdukur dhe vetëm filtrat janë të dukshëm. Në fund të videos, përmbajtja e derdhur e kavanozit zbulon se kanë mbetur vetëm filtrat.

 

LEXO EDHE:

Back to top button