Njerëzit që hanë rregullisht mish të kuq mund të kenë një rrezik më të lartë të diabetit të tipit 2 më vonë në jetë

Njerëzit që hanë rregullisht mish të kuq mund të kenë një rrezik më të lartë të diabetit të tipit 2 më vonë në jetë

Ata që konsumojnë shpesh mish të përpunuar, si proshutë, hot dog kanë një rrezik edhe më të madh.

Reduktimi i mishit të kuq dhe ndryshimi i stilit të jetesës mund të ndihmojë shumë njerëz të zvogëlojnë rrezikun e diabetit të tipit 2, tha Xiao Gu, një studiues ushqimor në Shkollën e Harvardit.Studimi amerikan analizoi disa raste të diabetit të tipit 2 që u zhvilluan gjatë dekadave dhe pyeti pjesëmarrësit për dietat e tyre. Studiuesit shikuan të dhënat shëndetësore nga 216,695 njerëz dhe u kërkuan atyre të plotësonin pyetësorët për dietën e tyre dy deri në katër vjet, deri në 36 vjet.

Gjatë kësaj periudhe, më shumë se 22,000 të anketuar zhvilluan diabetin e tipit 2 dhe gjetjet treguan se ngrënia e mishit të kuq të përpunuar dhe të papërpunuar lidhej fort me një rrezik në rritje të zhvillimit të gjendjes.

 

LEXO EDHE:

Back to top button