Njihuni me zogjtë e vetëm që kanë mustaqe

Njihuni me zogjtë e vetëm që kanë mustaqe

Ne duhet të njohim bukurinë e natyrës dhe të kuptojmë se natyra është krijuesi suprem në të gjithë universin, por ndonjëherë natyra mund të jetë shumë qesharake dhe e çuditshme.

Me disa krijesa ka shtuar edhe humorin thuajse ekstrem ose të paktën kështu e shohim ne njerëzit që kemi vlera të tjera.

Terns Inca (emri shkencor = Larosterna Inca) jetojnë në koloni të mëdha kryesisht në Peru.

Ngjyra e tyre është gri e errët ndërsa sqepi dhe këmbët janë portokalli dhe të kuqe. Karakteristika më e veçantë e zogjve të Turn Inca, natyrisht, janë “mustaqet” e tyre që janë nën sytë e zogjve dhe kanë një ngjyrë të bardhë.

“Mustaqet” shtrihen në pjesën e pasme të kokës së tyre, zakonisht duke formuar një pjerrësi të lehtë.

Zogjtë janë 40 cm të gjatë dhe jetojnë në zona shkëmbore pranë brigjeve.

Këto krijesa janë si vepra arti. Natyra vërtet dha dhe kuptoi kur i bëri këta zogj të mahnitshëm.

LEXO EDHE:

Back to top button