OBSH: Është konfirmuar infeksioni me një lloj të ri të gripit të shpendëve tek njerëzit

OBSH: Është konfirmuar infeksioni me një lloj të ri të gripit të shpendëve tek njerëzit

Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) njoftoi dje se një pacient ka vdekur pas infeksionit të parë laboratorik të konfirmuar të një nëntipi të gripit të shpendëve.

OBSH tha se një 59-vjeçar meksikan vdiq më 24 prill pasi shfaqi simptoma të etheve, gulçimit, diarresë, nauzesë dhe shqetësimit të përgjithshëm, raportuan mediat britanike.

– Ky është rasti i parë i konfirmuar nga laboratori njerëzor i infeksionit të gripit të shpendëve A(H5N2) i raportuar globalisht dhe infeksioni i parë me virusin H5 në një pacient në Meksikë. Viktima nuk kishte histori ekspozimi ndaj shpendëve apo kafshëve të tjera, thuhet në deklaratën e OBSH-së.

Rastet e nëntipit të gripit të shpendëve A(H5N2) janë raportuar më parë në shpendët në Meksikë.

LEXO EDHE:

Back to top button