OBSH heton tregun e produkteve të detit në Wuhan

Një ekip i Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH) që po viziton Kinën për të hetuar origjinën e pandemisë së re të koronavirusit, inspektoi sot disa vende kryesore në qytetin e Wuhanit, më e rëndësishmje prej tyre në tregun e produkteve të detit.

Wuhan është vendi ku virusi u mendua për herë të parë se kaloi nga kafshët tek njerëzit, edhe pse Kina e ka kundërshtuar këtë.

Shumë shpejt ku virus u përhap në pjesë të tjera të Kinës dhe më pas në të gjithë botën.

“Vizita shumë të rëndësishme sot – së pari një treg me shumicë dhe në atë të produkteve të detit. Shumë informues dhe kritik për ekipet tona të përbashkëta për të kuptuar epidemiologjinë e COVID ndërsa filloi të përhapet në fund të vitit 2019″, shkroi në Twitter Peter Daszak, një zoolog dhe një anëtar i ekipit të OBSH-së.

”Tregu i prodhimeve të detit ishte vendi me të cilin ne njohim një numër të madh të rasteve të raportuara herët”, shkroi ai.

“Shumë informues për ne që të shohim paraqitjen e tregut dhe të flasim me stafin”, komentoi ai.

Pekini ka sulmuar ashpër vendet si Australia për kërkesën për një hetim.

Misioni i OBSH-së atje u vonua të paktën një herë për shkak të problemeve me dokumentet e vizave.

Shkencëtarët në ekipin e OBSH-së kanë thënë se ky udhëtim ka për qëllim të konstatojë se çfarë hulumtimi është duke u zhvilluar para se të planifikojë një fazë të dytë të hetimeve.

LEXO EDHE:

Back to top button