OBSH: Më shumë se 600 sulme në objektet e kujdesit shëndetësor në Ukrainë që nga fillimi i luftës

OBSH: Më shumë se 600 sulme në objektet e kujdesit shëndetësor në Ukrainë që nga fillimi i luftës

Organizata Botërore e Shëndetësisë tha se deri më tani në Ukrainë janë kryer 620 sulme ndaj objekteve shëndetësore.

Në maj, ekspertët thanë se sulmet ndaj spitaleve ishin pjesë e një fushate ruse të “bombardimeve terroriste” që shkel ligjin ndërkombëtar.

Sulmet përfshinin bombardimin e të paktën katër materniteteve, katër spitaleve të fëmijëve dhe kanë vrarë të paktën 73 punonjës të kujdesit shëndetësor dhe pacientë, sipas të dhënave nga grupi kërkimor Insecurity Insight dhe OBSH.

LEXO EDHE:

Back to top button