OBSH: Pandemia uli jetëgjatësinë globalisht me 1.8 vjet

OBSH: Pandemia uli jetëgjatësinë globalisht me 1.8 vjet

Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) njoftoi se pandemia e koronavirusit uli jetëgjatësinë globale me 1.8 vjet, në një total prej 71.4 vjetësh.

“Pandemia e koronavirusit ka përmbysur trendin e rritjes së qëndrueshme të jetëgjatësisë në lindje dhe jetëgjatësisë së shëndetshme në lindje”, thuhet në një raport të publikuar nga OBSH.

Një person mesatar pritet të jetojë 61.9 vjet të shëndetshëm, 1.5 vjet më pak nga nivelet e vitit 2012.

LEXO EDHE:

Back to top button