Ofendoi Erdoganin, opozitarja turke dënohet me pesë vjet burg

Ofendoi Erdoganin, opozitarja turke dënohet me pesë vjet burg

Canan Kaftancıoglu u dënua me gati pesë vjet burg dhe iu ndalua marrja me politikë.

“Krimi” i saj ishte publikimi i mesazheve në rrjetet sociale që fyente presidentin turk, Recep Tayyip Erdogan disa vite më parë.

Ajo u transferua në burg më 31 maj, por u lirua menjëherë. Rasti i saj, thotë ajo, tregon se çfarë mund të presë opozita turke në muajt e ardhshëm. Ajo është anëtare e partisë kryesore opozitare, Partia Popullore Republikane (CHP).

Sistemi gjyqësor është nën juridiksionin e Erdoganit, thotë ajo.

“Gjykatat vendosin në bazë të asaj që kalon përmes buzëve të njeriut (Erdogan) të pallatit”, shtoi ai.

Zgjedhjet presidenciale dhe parlamentare që presin Erdoganin vitin e ardhshëm duken të jenë më të vështirat në karrierën e tij të gjatë.

Norma zyrtare e inflacionit të Turqisë tani ka tejkaluar një shifër të pabesueshme 73 për qind.

Strategjia zgjedhore e liderit turk ka filluar të vihet në fokus, raporton BBC në gjuhën turke.

Meqenëse ekonomia është aktualisht në një gjendje të pariparueshme, Erdogan në vend të kësaj vendosi të kërkojë “armiq” brenda dhe jashtë vendit.

LEXO EDHE:

Back to top button