Paralajmërim urgjent për përdoruesit e iPhone pas sulmit të ri kibernetik

Apple ka lëshuar një paralajmërim urgjent për të gjithë me iPhone, pasi ekspertët teknikë zbuluan një sulm të ri kibernetik ndaj përdoruesve të llogarisë së gjigantit të teknologjisë.

Mashtruesit po përdorin teknika SMS phishing për të dërguar një mesazh që pretendon se është nga Apple, duke i ftuar përdoruesit të vizitojnë një lidhje me një “kërkesë të rëndësishme” për iCloud, raportoi Mirror.

Symantec zbuloi sulmin në fillim të këtij muaji, duke paralajmëruar se lidhja po dërgohej në faqet e rreme të krijuara për të mashtruar njerëzit për të futur informacionin e llogarisë së tyre Apple.

Apple ka zbatuar udhëzime për sulme të ngjashme me këtë, duke u kërkuar përdoruesve të iPhone që të përdorin vërtetimin me dy faktorë që kërkon një fjalëkalim dhe një kod verifikimi gjashtëshifror për të hyrë në llogarinë e tyre nga një pajisje tjetër.

Gjiganti i teknologjisë postoi në faqen e tij të mbështetjes së klientit se mashtruesit mund t’u kërkojnë gjithashtu përdoruesve të iPhone të çaktivizojnë veçoritë e sigurisë si vërtetimi me dy faktorë ose mbrojtja nga vjedhja e pajisjes.

LEXO EDHE:

Back to top button