Pas disa muajsh pa Covid në Australi, rriten sërish rastet në jug të vendit

Pas disa muajsh pa raste koronavirusesh, Australia e Jugut përjetoi një rritje të ndjeshme të infeksioneve të reja duke prishur një varg të suksesshëm të bashkimit të komunitetit.

- Advertisment -

Shteti me rreth 1,7 milionë banorë regjistroi 14 infeksione të reja Covid-19, nga vetëm tre një ditë më parë.

”Infeksioni mendohet të jetë përhapur nga një punëtor hoteli, i cili ua kaloi virusin anëtarëve të familjes në kryeqytetin e shtetit Adelaide”, sipas zyrtarëve shëndetësorë.

“Është një situatë shumë e rrezikshme që ndodhemi këtu në Australinë e Jugut tani dhe kërkojmë që çdo qytetar i vetëm të punojë së bashku për të na bërë të kuptojmë”, theksoi kryeministri i shtetit, Steven Marshall.

Si përgjigje, të gjitha shtetet e tjera australiane kanë rivendosur kufizimet e udhëtimit në Australinë e Jugut, duke e shpallur atë një pikë të nxehtë.

LEXO EDHE:

Back to top button