Patëllxhan i pjekur me mish të grirë dhe djathë
Patëllxhanë të pjekur të mbushur me mish të grirë dhe të spërkatur me djathë mund të shërbehet për drekë, darkë ose kur keni miq.

Patëllxhani është një perime me shije të fortë dhe jo të gjithëve u pëlqen ta hanë. Por nëse e përgatisni në mënyrën e duhur, sigurisht që do t’u pëlqejë edhe atyre që hanë më shumë. Ne ju sjellim recetën perfekte për patëllxhanë të pjekur me mish të grirë dhe djathë. Përgatitja është e thjeshtë dhe nuk kërkon shumë kohë, dhe shija është fantastike.
Përbërësit e nevojshëm:
- 3 patëllxhanë
- 300 g mish të grirë
- 250 g djathë
- 60 gr parmixhan
për patëllxhanët:
- 40 ml vaj ulliri
- 1 lugë çaji kripë
- 1 lugë çaji piper i butë
- 1 lugë çaji rigon
- 1 lugë çaji hudhër pluhur
- pak piper
për mishin:
- 1 qepë
- 1 piper i kuq
- 1 piper jeshil
- 2 thelpinj hudhre
- 2 lugë çaji kripë
- 2 lugë çaji piper i butë
- ½ lugë çaji koriandër të bluar
- ½ lugë çaji qimnon i bluar
- pak piper
- 1 kanaçe pelate e grirë
Përgatitja:
Pritini patëllxhanët në feta, më pas renditini në një tepsi të veshur me letër furre. Përzieni në një enë vaj ulliri, kripë, piper, piper të butë, rigon, hudhër pluhur dhe përzieni. Lyejeni çdo fetë patëllxhani me përzierjen që rezulton. Piqeni në furrë të parangrohur në 160°C për rreth 20 minuta.
Në një tigan kaurdisim në pak vaj qepën e grirë hollë dhe kur të zbutet shtojmë mishin e grirë. Kur mishi të jetë skuqur pak, shtoni kripë, piper, spërkatni me piper të butë, koriandër dhe qimnon. Përziejini. Më pas shtoni specat e grirë dhe skuqini derisa të ketë përfunduar gjithçka. Në fund shtojmë hudhrën dhe lëvozhgën e grirë, përziejmë dhe e lëmë të ziejë edhe për 10 minuta.
Hiqni nga furra fetat e patëllxhanit dhe mbi to hidhni mbushjen e mishit, më pas spërkatni me djathë të grirë. E mbulojmë me një copë tjetër patëllxhan, e hedhim sërish mbushjen dhe e spërkasim me djathë të grirë. Bëni këtë derisa t’ju mbarojnë përbërësit. Në fund grijeni parmixhanin mbi gjithçka. Kthejeni në furrë dhe piqni edhe për 15 minuta të tjera.