Për të zbutur shqetësimet për rreziqet: TikTok po ndahet nga kompania kineze?

Për të zbutur shqetësimet për rreziqet: TikTok po ndahet nga kompania kineze?

Menaxhmenti i TikTok po diskuton mundësinë e një spin-off nga ByteDance Ltd, kompania e saj mëmë kineze, për të zbutur shqetësimet rreth rreziqeve të sigurisë kombëtare, raporton Yahoo Finance.

Sin-off, i cili mund të rezultojë në një shitje ose ofertë publike fillestare, konsiderohet si mjeti i fundit, që do të ndiqet vetëm nëse propozimi ekzistues i TikTok nuk kalon me zyrtarët e sigurisë kombëtare, thanë burimet e informuara për këtë çështje.

Edhe atëherë, qeveria kineze do të duhej të pajtohej me një transaksion të tillë, shtuan ata.

Biznesi i TikTok në Amerikë mund të vlerësohet nga 40 deri në 50 miliardë dollarë, sipas analistëve të Bloomberg, Mandeep Singh dhe Damian Reimertz.

Ne nuk mendojmë se ndonjë firmë e madhe teknologjike mund të jetë e interesuar të blejë TikTok, por fokusi i Microsoft-it në Bing dhe ChatGPT mund të nxisë interesin për të shtuar një platformë video si TikTok për të konkurruar me YouTube të Alphabet, veçanërisht nëse marrëveshja “Microsoft – Activision” dështon – shtojnë analistët.

Departamenti i Drejtësisë hezitoi të pranonte propozimin e TikTok, sipas njerëzve të njohur me këtë çështje.

“As ndalimi i TikTok dhe as ndarja nga ByteDance nuk kontribuojnë në shqetësimet e sigurisë kombëtare në lidhje me transmetimin e të dhënave,” tha Brooke Oberwetter, një zëdhënëse për TikTok.

– Si pjesë e projektit në Teksas, të dhënat e TikTok për përdoruesit tanë amerikanë do të mbahen sipas standardeve të sigurisë dukshëm më të larta se çdo kompani amerikane – shtoi ai.

LEXO EDHE:

Back to top button