Përmbytjet dhe rrëshqitjet e dheut në Indonezi lënë 19 të vdekur

Përmbytjet dhe rrëshqitjet e dheut në Indonezi lënë 19 të vdekur

Shirat e rrëmbyeshëm kanë sjellë përmbytje dhe rrëshqitje të dheut në provincën e Sumatrës Perëndimore të Indonezisë, duke detyruar evakuimin e më shumë se 70,000 njerëzve, ndërsa kanë lënë të paktën 19 të vdekur dhe shtatë persona të zhdukur, thanë autoritetet të dielën.

Agjencia e shpëtimit e Indonezisë është duke vazhduar kërkimet për të zhdukurit, thanë zyrtarët, me 150 shpëtimtarë të cilët po hasin në pengesa nga rrugët e bllokuara pas rrëshqitjeve të dheut, raporton Reuters.

“Kërkimi i sotëm përfshin 150 personel nga agjenci të ndryshme fatkeqësisht”, tha në një deklaratë Abdul Malik, shefi i ekipit provincial të shpëtimit.

Të evakuuarit u mblodhën në xhamitë më të afërta, tha Abdul Muhari, zëdhënësi i agjencisë së fatkeqësive të Indonezisë BNPB, por nuk u krijuan strehimore të përkohshme.

LEXO EDHE:

Back to top button