Pesë fruta që rrisin nivelin e hemoglobinës në gjak

Frutat e pasura me lëndë ushqyese si hekuri, vitamina C, acidi folik dhe lëndë të tjera ushqyese mund të ndihmojnë në rritjen e niveleve të hemoglobinës në mënyrë natyrale.

Është e rëndësishme të ruhet një nivel i rritur i hemoglobinës, sepse hemoglobina është një proteinë që gjendet në qelizat e kuqe të gjakut, eritrocitet dhe ka një rol të domosdoshëm në transportin e oksigjenit në trup.

Konsumimi i rregullt i këtyre pesë llojeve të frutave mund ta rrisë natyrshëm këtë nivel.

Mollët

Mollët janë të pasura me hekur dhe vitaminë C, falë të cilave mund të ndihmojnë në përmirësimin e niveleve të hemoglobinës. Hekuri në mollë absorbohet lehtësisht nga trupi, duke i bërë ato një ushqim të shkëlqyer për këdo që ka probleme me aneminë, transmeton Health Shots.

shegë

Shega është plot me hekur, vitaminë C dhe antioksidantë. Këto lëndë ushqyese jo vetëm që ndihmojnë në rritjen e niveleve të hemoglobinës, por gjithashtu përmirësojnë qarkullimin e gjakut dhe kanë një efekt pozitiv në shëndetin e përgjithshëm të zemrës.

Kajsi

Kajsitë e lëngshme dhe të shijshme janë një burim i mirë i hekurit, vitaminës C dhe beta-karotenit. Sipas Health Shots, konsumimi i rregullt i kajsive mund të ndihmojë në prodhimin e rruazave të kuqe të gjakut dhe të rrisë nivelet e hemoglobinës.

Kumbulla të thata

Kumbullat e thata janë të pasura me hekur, vitaminë C dhe bakër, të gjitha këto janë të rëndësishme për prodhimin e hemoglobinës. Ato gjithashtu ndihmojnë në parandalimin e kapsllëkut dhe promovojnë shëndetin e zorrëve, raporton Health Shots.

Rrushi

Rrushi përmban hekur, vitaminë C dhe antioksidantë si resveratrol, një nga antioksidantët më të fortë që ndihmon në mbrojtjen e trupit nga efektet e radikalëve të lirë. Përveç kësaj, lëndët ushqyese të lidhura me rrushin mund të ndihmojnë në rritjen e niveleve të hemoglobinës dhe të ndikojnë në shëndetin e përgjithshëm.

LEXO EDHE:

Back to top button