Petrovska-Beshka: Pranimi i dallimeve duhet të filloj që nga arsimi fillor

Petrovska-Beshka: Pranimi i dallimeve duhet të filloj që nga arsimi fillor

Profesoresha e psikologjisë pranë Universitetit Shën Kirili dhe Metodi, Violeta Petrovska-Beshka e ftuar në emisionin e sontëm “360 Gradë”, deklaroi se procesi edukativ i fëmijëve në drejtim të pranimit të dallimeve duhet të filloj që në arsimin fillor, që sipas saj tanimë është përfshirë në librat dhe materialet për filloristët.

“Duhet t’i mësojmë fëmijët të pranojnë dallimet, me çdo kusht. Deri në vitin e kaluar librat, të gjithë, e kishin theksuar atë. Mund të shihet edhe përmes emrave tipik të fëmijëve, mund të shihet përmes fotografive dhe ilustrimeve të fëmijëve me nevoja të posaçme”, tha Petrovska-Beshka. /Alsat.mk

LEXO EDHE:

Back to top button