Pjata e dytë gustator: Patate të skuqura me kërpudha, qepë dhe fasule
Skuqini patatet, kërpudhat dhe specat dhe bëni një darkë të shijshme për të gjithë familjen. Mund të shërbejë edhe si pjatë anësore me mish për drekë.

Patatet janë një ushqim praktik dhe i lirë nga i cili mund të përgatisni një shumëllojshmëri të gjerë pjatash. Zakonisht shkojnë mirë në kombinim me mish, perime, mund të shtohen edhe në brumë… dhe zakonisht shërbehen si pjatë anësore.
Nëse ju pëlqen të hani patate, ju sugjerojmë të provoni këtë recetë. Shtoni kërpudha dhe speca të skuqura dhe për pak para bëni një pjatë krejtësisht të shijshme që do ta pëlqejë e gjithë familja.
Përbërësit e nevojshëm:
- 300 g kërpudha
- 2 speca (të verdhë dhe të kuqe)
- 1 qepë
- 700 g patate
- ½ degëz majdanoz
- vaj
- kripë
- piper
Përgatitja:
Skuqni kërpudhat e grira në vaj në një tigan, më pas shtoni specat dhe qepët e prera në brinjë. I rregullojmë me kripë dhe piper, më pas i përziejmë dhe i ziejmë derisa të zbuten. Në një tigan tjetër skuqim në pak vaj patatet e grira hollë. I rregullojmë me kripë dhe piper. Më pas përzieni patatet e skuqura me kërpudhat, specat dhe qepët në një enë, shtoni më shumë erëza nëse është e nevojshme, më pas përzieni mirë. Spërkateni me majdanoz të grirë.