Poezia e Ali Podrimjes për Ismail Kadarenë

Poezia e Ali Podrimjes për Ismail Kadarenë

BETEJA E ASKUJT

Ismail Kadares

Poezi nga Ali Podrimja

Vasko Popa të tregojë se është poet i madh i popullit
shkroi një poezi më të fortë thanë
se gjithë poezia serbe

por gjithë ajo që frymonte në fjalë në vargje në libra
gjithë ajo që hijonte në kohëra në legjenda në magji
bënin sfidë

prandaj Lexuesi mitin e Kosovës e kuptoi
si e ndiente në të vërtetë
dhe si e shihte në mënyrën e vet

U desht një kohë e gjatë për të krijuar poetët
derisa të lindte një poezi
mbi betejën e askujt

dhe rastësisht krejt rastësisht u duk ajo veshur kuq
përderisa Kadareja po kthente nga një shëti
nëpër atë kohë të errët e plot nerva popujsh

LEXO EDHE:

Back to top button