Presidenti i Federatës italiane nën hetim për pastrim parash

Gabriele Gravina është nën hetim nga Prokuroria e Romës për pastrim parash. Presidenti i Federatës Italiane të Futbollit, i cili përfundoi në hetimin e dosjes së Peruxhias, u dëgjua me kërkesën e tij prej rreth dy orësh nga prokurori Françesko Lo Voi dhe deputeti Xhiuzepe Kaskini. Kanë qenë avokatët e Gravinës, Leo Merkurio dhe Fabio Vilione, të cilët kanë kërkuar të dëgjohen me të gjitha garancitë e të dyshuarve.

Në një shënim dy avokatët kishin shpjeguar se “për shkak të shfrytëzimeve të patolerueshme dhe rindërtimeve shtrembëruese të së vërtetës së fakteve që e kanë vënë në pikëpyetje ditët e fundit, mëngjesin e sotëm Gabriele Gravina kërkoi të dëgjohej për të sqaruar pozicionin e tij dhe rrethanat e të cilën ai ishte viktimë”.

“Ky vendim është marrë për të mbrojtur imazhin e tij dhe në bazë të besimit të plotë që u jep gjyqtarëve që ndjekin çështjen. Në këtë çështje klienti ynë është një person i ofenduar, për këtë arsye shpreson që të zbardhet sa më shpejt mbi atë që po formësohet të jetë një veprimtari e vërtetë dosjeje, për të cilën shpresojmë të identifikojmë edhe nxitësit” – deklaruan avokatët.

LEXO EDHE:

Back to top button