Presidenti i Milanit, vendos të shes klubin francez që luan në Ligue 1

Procesi i shitjes në Tulluz duket se do të materializohet. “RedBird Capital Partners”, fondi pronar i AC Milan, i cili mori përsipër klubin francez në vitin 2020, do të ishte gati të shesë aksionet e tij, të barabartë me 85% të totalit, një grupi tjetër investitorësh amerikanë.

Sipas asaj që raportohet nga L’Equipe, do të ishte “Otro Capital Group”, një kompani private investimi e specializuar në sport dhe media. Edhe pse marrëveshja nuk është ende zyrtare, një burim tha se marrëveshja është mbyllur 90%. Fakti që drejtuesit e të dyja kompanive e njohin njëri-tjetrin lehtëson qartë transaksionin mes palëve.

“Otro Capital Group” në fakt u themelua nga Alek Sheiner, Niraj Shah dhe Isak Halyard, tre ish-drejtues të “RedBird”. Të tre ishin pjesë e bordit të drejtorëve të Tulluzit deri në verën e kaluar. Ata dhanë dorëheqjen pas një operacioni administrativ që synonte të parandalonte që klubi fitues i Kupës Franceze të pengohej të merrte pjesë në Ligën Europa.

Arsyeja qëndron në rregullat e UEFA-s për ndarjen e kohës, të cilat ndalojnë dy klube me aksionarë dhe drejtues të përbashkët të marrin pjesë në të njëjtin kompeticion evropian (ose turne potencialisht të ndërthurur). Dy vjet pas Tulluzit, “RedBird” bleu AC Milan, një klub i Serie A në të cilin tani dëshiron të përqendrojë investimet e tij. Prandaj dëshira e tij për të shitur klubin e Ligue 1.

I blerë për pak më shumë se 10 milionë kur ishte në Ligue 2, Tulluzi tani është në ligën e parë dhe merr pjesë në Ligën Europa (ato do të luajnë play-off me Benfika-n). Prandaj, aksionerët aktualë të “RedBird” mund të shpresojnë të bëjnë një fitim të mire, duke i shitur aksionet e tyre ish-bashkëpunëtorëve të tyre.

LEXO EDHE:

Back to top button