Princi Charles pranoi valixhen e mbushur me miljona euro para nga Sheiku i Katarit

Princi Charles dyshohet se ka pranuar 3 milionë euro nga një Sheik Quatari – duke përfshirë 1 milion euro para në një valixhe. Sheikh Hamad bin Jassim bin Jaber Al Thani thuhet se i ka dorëzuar kartëmonedha Princit të Uellsit në takimet midis 2011 dhe 2015.

Pretendohet se në një rast 1 milion euro janë dorëzuar në një dorezë në një takim në Clarence House. Në një rast tjetër, paratë e gatshme u futën në çanta transportuese nga dyqani luksoz në Londër Fortnum and Mason, raportoi Sunday Times.

Gazeta raportoi se paratë ishin dhënë në kartëmonedha 500 euro – një emërtim tashmë i ndërprerë i quajtur “Bin Laden” për lidhjet e tij me financimin e terrorizmit.

Clarence House tha se paratë “i kaluan menjëherë një prej bamirësive të princit, i cili kreu besëlidhjet e duhura dhe na siguroi se të gjitha procedurat e duhura ishin ndjekur”.

Bamirësia në fjalë është Fondi Bamirës i Princit të Uellsit, qëllimi i deklaruar i të cilit është të “transformojë jetët dhe të ndërtojë komunitete të qëndrueshme”, duke dhënë grante për kauza të mira në fusha si ruajtja, arsimi, shëndetësia dhe përfshirja sociale.

Kuptohet se të paktën një administrues i besuar nuk kishte asnjë ide për dhuratat nga Sheiku i Katarit. Asnjë nga takimet e Princit Charles me të nuk u shfaq në të dhënat rrethore të gjykatës për angazhimet mbretërore. Nuk ka asnjë sugjerim që pagesat ishin të paligjshme. Megjithatë, ajo ngre pyetje në lidhje me gjykimin personal të princit.

LEXO EDHE:

Back to top button