Pse duhet të sheqerosni mëlçinë përpara se ta skuqni?

Rezulton se sekreti për të bërë mëlçinë perfekte të skuqur është shtimi i sheqerit të grimcuar.

Shtimi i sheqerit në mëlçi mund të duket si diçka që do të prishë shijen dhe të gjithë pjatën. Megjithatë, nëse e përdorni siç duhet, sheqeri do ta përmirësojë shijen dhe do ta bëjë atë më të theksuar.

Truku i kuzhinës për të shtuar sheqer në mëlçi ndoshta ju duket i çuditshëm, por ia vlen ta provoni, thotë shefja e kuzhinës Julia Arkipova. Është shumë e thjeshtë – para se të vendosni mëlçinë në tigan, duhet ta spërkatni me një sasi të vogël sheqeri.

Së pari, mëlçia do të bëhet e butë. Nuk do të ngurtësohet, dhe gustatorët do të jenë të kënaqur.

Së dyti, shija e ushqimit do të përmirësohet. Shpesh ndodh që mëlçia të jetë e hidhur. Sheqeri kristali e largon këtë hidhësi dhe ndihmon që aromat e këndshme të dalin në pah.

Një majë sheqer do të jetë e mjaftueshme për të ndjerë ndryshimin.

LEXO EDHE:

Back to top button