Pse është e rëndësishme të hani perime me gjethe jeshile gjatë verës?

Pse është e rëndësishme të hani perime me gjethe jeshile gjatë verës?

Në verë jemi vapë dhe po kërkojmë një mënyrë për t’u freskuar dhe përshtatur me motin.

Ne mund të gjejmë freskim edhe në ushqim, i cili na ndihmon të përshtatim trupin me temperaturat e larta.

Perimet me gjethe jeshile janë një burim i shkëlqyer i lëndëve ushqyese si kalciumi, magnezi, kaliumi, vitamina C dhe K, fibra dhe hekur. Prandaj, rekomandohet ta hani atë me çdo vakt. Nëse nuk e keni idenë se çfarë perimesh me gjethe jeshile të zgjidhni, vazhdoni të lexoni.

Spinaqi : Është i pasur me kalium dhe hekur, si dhe përmban vitaminë C.

Sallata Iceberg : dallohet për përmbajtjen e lartë të ujit dhe është një pjatë shumë freskuese dhe e shëndetshme.

Chard zvicerane : Kjo perime është e ulët në kalori dhe e pasur me ujë, fibra, vitamina dhe minerale.

Rukola : Një nga sallatat kryesore për t’u përgatitur në muajt e verës përmban antioksidantë, magnez dhe kalcium.

Lakra jeshile : Kjo perime ka një nivel të lartë të vitaminave A, C dhe K, dhe gjithashtu është e pasur me hekur, fosfor dhe kalcium.

LEXO EDHE:

Back to top button