Pse nuk duhet ta lini ndezur modemin kur shkoni të flini!

Pse nuk duhet ta lini ndezur modemin kur shkoni të flini!

Sot, pothuajse çdo shtëpi ka akses në internet. Zhvillimi gradual i teknologjisë na ka bërë pothuajse të gjithëve të varur nga interneti. Është një fakt i pamohueshëm që teknologjia na e bën jetën më të lehtë.

Por, edhe interneti dhe rrjetet teknologjike, të cilat ofrojnë shumë përparësi, në disa raste kanë edhe dëmtime serioze. Shumica prej nesh e dinë që telefonat tanë lëshojnë rrezatim, por nuk e dimë as që një modem shtëpiak mund të bëjë të njëjtën gjë.

Lënia e modemit të ndezur natën sjell shumë efekte negative, nga shëndeti te siguria, nga shpejtësia e internetit te konsumi i energjisë elektrike. Shumë njerëz përballen me probleme serioze shëndetësore gjatë natës sepse nuk e fikin modemin gjatë gjumit.

Dëmet e lënies ndezur të modemit

Duke qenë se modemi qëndron i ndezur gjatë natës, shkakton dëme serioze në shëndetin e njeriut, që renditen si më poshtë:

– Rrezatimi elektromagnetik i emetuar nga modemet dëmton shëndetin e trurit dhe nervave edhe nëse personi fle;

– Ekspozimi ndaj rrezatimit nga modemi shkakton probleme serioze shëndetësore si dhimbje koke, pagjumësi, stres dhe madje edhe kancer;

– Përveç kësaj, ndezja e modemit gjatë natës rrit konsumin e energjisë elektrike në mënyrë të panevojshme, duke “fryrë” në mënyrë të panevojshme faturën.

Rreziqet e gjumit nëse nuk e fikni modemin

Fjetja me modem ndezur ka rreziqe shëndetësore, si dhe rreziqe sigurie. Kur modemi qëndron i ndezur, interneti në shtëpi është gjithmonë aktiv.

Prandaj, ai bëhet i prekshëm ndaj sulmeve të malware dhe hakerëve. Kur modemi nuk fiket, informacioni personal mund të vidhet nga rrjeti i shtëpisë, i cili mbetet i hapur për sulmuesit.

Së fundi, lënia e modemit të ndezur gjatë natës ul gjithashtu shpejtësinë dhe performancën e internetit.

LEXO EDHE:

Back to top button