Pse nuk duhet të ruhen enët në furrë kur nuk janë në përdorim?
Shumë ndoshta mbajnë shumë pjata pjekjeje në furrë. Megjithatë, është një ide e zgjuar apo e sigurt?

Nëse mbani në furrë tava, tava etj., rrezikoni të dëmtoni pjesën e brendshme të furrës, e cila është e veshur me materiale të nevojshme për shpërndarjen e barabartë të nxehtësisë. Prandaj, nëse dëshironi të shmangni rrezikun e dëmtimit të pakthyeshëm të furrës, duhet ta lironi menjëherë nga enët që mbani brenda.
Dëmtimi i pjesës së brendshme të furrës përbën gjithashtu rrezik për vlefshmërinë e ushqimit që do të përgatisni në të. Grimcat e vogla të këtyre materialeve, toksike për shëndetin tuaj, mund të përfundojnë në ushqim gjatë pjekjes në furrë dhe mund të kontaminohen, duke e bërë vaktin të pangrënshëm.
Shumica e enëve dhe tenxhereve rezistente ndaj zjarrit kanë një shtresë të brendshme e cila, nëse dëmtohet, rrezikon sigurinë e ushqimit të ruajtur në to. Vendosja e disa enëve dhe tenxhereve të papërshkueshme nga furra brenda njëra-tjetrës në mënyrë që të gjitha të futen në furrë mund të çojë në gërvishtje në enët dhe dëmtim të kësaj shtrese.
Rreziqet e kësaj praktike të gabuar rriten nëse vendosni në furrë edhe enë si thika, pirunë dhe darë. Rreziku i fundit ka të bëjë me mundësinë për të harruar praninë e enëve në furrë dhe për ta ndezur, ndoshta për ta ngrohur paraprakisht, pa hequr gjithçka brenda.