Pse shumë restorante të ushqimit të shpejtë kanë një logo të kuqe dhe të verdhë?

Pse shumë restorante të ushqimit të shpejtë kanë një logo të kuqe dhe të verdhë?

Duhet ta keni vënë re se shumë restorante të ushqimit të shpejtë kanë një logo të kuqe dhe të verdhë. Por a keni menduar ndonjëherë pse janë zgjedhur?

Domethënë, këto ngjyra tërheqin blerësit pa qenë të vetëdijshëm për këtë. Humori që ngjall e kuqja dhe e verdha është ideale për tregun e tyre të synuar. E kuqja stimulon oreksin dhe tërheq vëmendjen, ndërsa e verdha ngjall ndjenja lumturie dhe shoqërueshmërie.

 

 

Me ta, blerësve u thuhet se duhet të hyjnë dhe të blejnë ushqim sa më shpejt të jetë e mundur, dhe më pas të kthehen në kohën më të shkurtër të mundshme për të rizgjuar ndjenjën e lumturisë dhe kënaqësisë pas ngrënies së ushqimit të shpejtë.

Përveç kësaj, e verdha është më e dukshme në dritën e ditës, kjo është arsyeja pse shkronja “M” në logon e McDonald’s mund të shihet nga një distancë e madhe.

 

 

 

Duhet përmendur gjithashtu se një numër në rritje i restoranteve të ushqimit të shpejtë kanë vendosur së fundmi t’i ngjyrosin restorantet e tyre me ngjyrë të gjelbër. Me këtë, ata përpiqen të komunikojnë se produktet e tyre janë të pranueshme për mjedisin.

Truri ynë e njeh “gjuhën” e ngjyrave shumë më shpejt se fjalët, sepse ngjyrat veprojnë drejtpërdrejt në emocionet tona.

LEXO EDHE:

Back to top button