Pse të gjithë duhet të luajnë poker?

Pse të gjithë duhet të luajnë poker?

“Gjithçka që di si CEO, e kam mësuar nga gazetaria”. Dhe gjithçka që dija si gazetar, e mësova nga pokeri”, thotë themeluesi i njeriut të parë të kompanisë mediatike Axios, Jim VandeHei, themelues i Politico. Vika, nuk kam ndonjë këshillë të mirë prindërore për të rinjtë, përveçse të luajnë poker, me njerëzit e duhur, për paratë e duhura.

Pokeri është një klasë ku do të mësoni shumë mësime të paçmuara të jetës:

1. Do të mësoni të lexoni njerëzit.

“Më trego sytë, do të më tregosh letrat e tua”
Doy Brunson, kampion i njohur i pokerit.

Nëse uleni mjaftueshëm në tavolinat e pokerit, do të filloni të lexoni sytë dhe lëvizjet e lojtarëve, stilet dhe synimet e tyre, pikat e forta dhe të dobëta të tyre. Shikoni pokerin si një mënyrë argëtuese për të mprehur inteligjencën tuaj emocionale.  

2. Do të mësoni se çfarë është lumturia.

“Pokeri është 100% aftësi dhe 50% fat.”
Phil Hellmuth, një tjetër kampion i famshëm i pokerit.

Pokeri ju tregon se si aftësia mund t’ju ndihmojë të fitoni. Por vetëm për sa kohë që ecni me ritmin e fatit, mund të fitoni shumë.

3. Do të mësoni modelin e fakteve.

“Jeta, si pokeri, mbart një element rreziku. Ai nuk duhet shmangur, duhet përballur”.
Edward Norton, aktor.

Shumica e njerëzve janë të parashikueshëm nëse i ndiqni nga afër. Me kalimin e kohës, madje do të jeni në gjendje të parashikoni se si do të reagojnë ndaj situatave të mira ose të këqija, ashtu siç bëjnë kur kanë letra të mira ose të këqija. 

52 letrat në kuvertë janë të paparashikueshme, por ka një duzinë variabla me një hierarki specifike që mund të tregojnë suksesin ose dështimin tuaj. Ashtu si në vendimet e mëdha të jetës.

4. Do të mësoni të lundroni nën presion.

Ka diçka në lidhje me konkurrencën, veçanërisht kur paratë janë në lojë, që ju bën kokën të rrotullohet. Rritjet e presionit të gjakut, impulset për të fituar pushtojnë trurin tuaj, lindin instinktet. Truri juaj mëson se si të manovrojë në momente të tilla përmes provave dhe gabimeve.

5. Ju mësoni kur të hiqni dorë.

“Dije kur t’i mbajmë ato. Dije kur t’i palosësh. Dije kur të largohesh. Dhe di kur të vraposh.”
Kenny Rogers, “The Gambler”

Gabimi më i madh që bëjnë lojtarët e pokerit është i njëjti gabim që bëjmë ne në marrëdhëniet, punët ose zakonet tona të këqija – duke mos ditur se kur të ndalojmë.

Ndonjëherë jeta na jep letra të këqija, por ndonjëherë ne i luajmë letrat e mira keq. Njohja e dobësive dhe prirjeve tuaja ndihmon në uljen e numrit të vendimeve dhe lëvizjeve budallaqe që bëni.

LEXO EDHE:

Back to top button