Publikohen imazhet e vrimës së zezë në galaktikë

Publikohen imazhet e vrimës së zezë në galaktikë

Njohuritë për Universin pasurohen nga një zbulim i ri historik. Bëhet fjalë për imazhet e para të plota të vrimës së zezë në qendër të galaktikës sonë së Rrugës së Qumështit. Kjo është prova përfundimtare e ekzistencës së Shigjetarit A, “gjigantit supermasiv” më të afërt me ne, i zbuluar falë bashkëpunimit ndërkombëtar midis Teleskopit të Horizontit të Ngjarjeve, Institutit Kombëtar të Astrofizikës, Institutit Kombëtar të Fizikës Bërthamore dhe Universitetet Federico II të Napolit./Alsat.mk

YouTube video

LEXO EDHE:

Back to top button