Pulë e shijshme në stilin toskan: Një recetë nga zemra e Italisë
Pula e përgatitur në stilin toskan është shumë lëngshme, në një salcë të bardhë të hollë, me domate dhe spinaq.

Kjo recetë vjen nga rajoni italian i Toskanës, i njohur për kuzhinën e tij.
Receta përmban rigon, i cili është i pasur me flavonoide, antioksidantë dhe vajra esencialë, të cilët kanë përfitime të shumta shëndetësore. Përmban një sasi të konsiderueshme proteinash, ka një vlerë të ulët kalorish dhe është i pasur me vitamina A, E, K dhe C.
Përbërësit e kërkuar:
• 4 fileto pule;
• 1 lugë çaji përzierje erëzash të thata (rigon, trumzë);
• 1 lugë çaji kripë;
• ½ lugë çaji piper;
• 3 lugë gjelle vaj ulliri;
• 4 thelpinj hudhër;
• 40 g qepë të verdhë;
• 60 g domate të thara në diell, të grira;
• 60 g spinaq i ri;
• 400 g krem gatimi;
• 30 g djathë parmixhano.

Përgatitja:
Spërkatni të dyja anët e çdo filetoje pule me erëza, kripë dhe piper. Ngrohni një tigan të madh me pak vaj ulliri. Shtoni pulën, skuqeni për 3 deri në 4 minuta nga secila anë dhe transferojeni në një pjatë. Në varësi të trashësisë së mishit, vlerësoni nëse do t’ju duhet një minutë shtesë.
Në të njëjtin tigan, shtoni një lugë tjetër vaj dhe qepë të grirë imët. Gatuajeni për 2 deri në 3 minuta, derisa qepa të zbutet. Shtoni domatet e thara në diell dhe hudhrën e grirë shumë imët dhe gatuajini për një minutë tjetër, derisa të lëshojnë aromë. Shtoni spinaqin dhe gatuajeni për një minutë tjetër. Pastaj shtoni kremin e thartë dhe djathin parmixhano të grirë, përzieni dhe lëreni të ziejë.
Kthejeni pulën në tigan dhe gatuajeni derisa të nxehet plotësisht, rreth 5 minuta.