Punimet akademike të shkruara me inteligjencë artificiale botohen në revista të respektuara

Punimet akademike të shkruara me inteligjencë artificiale botohen në revista të respektuara

Komuniteti akademik ka një problem të madh kur bëhet fjalë për inteligjencën artificiale sepse një numër i madh punimesh shkruhen në Chet-GPT.

Punimet e krijuara nga AI po botohen në revista akademike me cilësi të ulët, por edhe në disa revista me reputacion – duke nënvizuar përhapjen në rritje të AI dhe duke ngritur pyetje në lidhje me cilësinë, standardet e pranimeve dhe strukturat e biznesit me pagesë në akademi.

Gjatë javëve të fundit, studiuesit në platformën X (ish Twitter) kanë theksuar problemin, i cili mund të zbulohet lehtësisht duke kërkuar Google Scholar, bazën e të dhënave të revistave.

Kur shikoni revistat e reklamuara si të krijuara nga AI, disa duket se janë bërë për një shumë të caktuar parash, por ka disa që nuk janë plot me marrëzi.

Një nga punimet e dorëzuara në revistën e respektuar të kimisë Surfaces and Interfaces është një dokument kopjimi-paste i vërtetë i krijuar nga një chatbot, dhe është veçanërisht interesante që parashtruesit nuk e hoqën fare hyrjen nga chatbot.

Një pamje nga ekrani i punimit në fjalë u shpërnda nga studiuesja Colina Koltai, ku në hyrje lexohet fraza “Ky është një hyrje e mundshme në temën tuaj”, e cila duket shumë si një përgjigje algoritmike ndaj një pyetjeje të AI.

Sipas bazës së të dhënave të Google Scholar, njerëzit kryesisht përdorin chatbotin e hapur AI si një bashkëautor, ose si një mjet kërkimi dhe shkrimi, por ka shumë materiale ku duket pothuajse e sigurt se akademikët kanë përdorur AI për të krijuar një punim të tërë.

Prania e këtyre punimeve, veçanërisht në revista të respektuara, sinjalizon se AI është infiltruar në akademi më shumë sesa mendohej – dhe derisa revistat të fillojnë të zbatojnë standardet e tyre, ajo do të vazhdojë të turbullojë ujërat e asaj që supozohet të jetë. kulturën tonë intelektuale.

 

LEXO EDHE:

Back to top button