Qyteti me më së paku stres në botë

Qyteti me më së paku stres në botë

Ky është përfundimi i një studimi të Forumit Ekonomik Botëror, që e argumenton këtë gjetje me faktin se qytetet gjermane kanë hapësira të mëdha të gjelbra, një trafik shumë pak të ngarkuar, e mbi të gjitha, nivele shumë të larta të gjendjes shëndetësore të banorëve.

Janë pikërisht 4 qytete gjermane që renditen në dhjetëshen e atyre më të qeta në botë.

Mes tyre, Stuttgarti rezulton të jetë qyteti me më pak stres në planet.

Sidnei në Australi është i vetmi qytet joeuropian që përfshihet në “Top 10”, ndërsa klasifikimi vijon me Gracin (Graz) në Austri, Edinburgun në Britaninë e Madhe, Bordonë (Bordeaux) në Francë, Bernën në Zvicër dhe Luksemburgun.

LEXO EDHE:

Back to top button