Receta e ditës: Byreku më i lehtë me kungull

Byrek i ëmbël me kungull - një trajtim vjeshte!

Përbërësit e nevojshëm:

1 pako me kore te gatshme

1 kg kungull i grire ne rende

200 g sheqer

një grusht rrush të thatë

5 lugë bollgur

pak kanellë

vaj

Përgatitja:

Përzieni kungullin e grirë, sheqerin, rrushin e thatë dhe kanellën dhe bollgurin.

Rendisim koret, lyejmë secilën me vaj dhe lyejmë në mënyrë të barabartë mbushjen e përgatitur më parë për të bërë katër kore.

Vendosen në letër furre, më pas në tepsi dhe piqen në 190°C për rreth 45 minuta në furrë të nxehur më parë.

Sipas dëshirës, ​​sipër byrekut mund të spërkatni sheqer pluhur pasi të jetë pjekur.

LEXO EDHE:

Back to top button