Receta e ditës: Mish i bardhë pikant në salcë balsamike

Mund të përgatisni mish të bardhë në një milion mënyra dhe kjo është një nga recetat më të mira. Është e lehtë dhe shija është fantastike.

Kur keni mish të bardhë dhe patate për drekë, askush nuk do ta refuzojë. Mishi i bardhë klasifikohet si i thatë, ndaj ka rëndësi mënyra se si e përgatisni dhe mënyra më e mirë për ta bërë këtë është ta skuqni ose ta zieni në salcë.

Sot ju sjellim një recetë për mish pule pikante me lëng mishi aromatik dhe salcë balsamike. Përgatitja është e thjeshtë, dhe mishi është tepër lëng.

Përbërësit e nevojshëm:

  • 1 fileto pule
  • 2 lugë miell
  • 2 vezë
  • 30 gr parmixhan
  • ½ tufe majdanoz
  • 1 spec djegës
  • vaj ulliri
  • 30 g gjalpë

Për salcën:

  • 250 ml lëng mishi
  • 1 lugë çaji uthull balsamike
  • 1 thelpi hudhër
  • 1 degë trumzë
  • lëng limoni
  • ½ majdanoz
  • 30 g gjalpë

Përgatitja:

Thyejmë vezët në një enë, hedhim kripë dhe piper, shtojmë majdanozin e grirë, parmixhanin dhe specin djegës të grirë hollë. Përziejini gjithçka mirë. Pritini mishin e bardhë për së gjati dhe hapeni (për të bërë një formë fluture), më pas mbulojeni me film ushqimor dhe grijeni me një çekiç mishi. E rrotullojmë në miell, pastaj në përzierjen pikante me spec djegës.

Hedhim vaj ulliri në tigan dhe shkrijmë gjalpin dhe më pas skuqim mishin. Hiqni mishin e bardhë dhe hidhni lëngun në të njëjtën tigan. Kur të fillojë të ziejë, shtoni uthull balsamike, hudhër të grirë, trumzë të grirë, lëng limoni, majdanoz të grirë dhe gjalpë. I trazojmë derisa të shkrihet gjalpi dhe më pas shtojmë mishin e bardhë. Hidhni sipër salcën dhe ziejini për 2 minuta të tjera.

LEXO EDHE:

Back to top button