Receta e ditës: Moussaka me vezë dhe djathë

Një vakt i kushtueshëm për xhepin e të gjithëve. Musaka me vezë dhe djathë të shtuar do t’ju fitojë që në kafshatën e parë, dhe duhen vetëm 10 minuta për t’u pjekur në furrë.

Moussaka është një pjatë e njohur me mish dhe patate, dhe çdo vend ka përbërësin e vet që shton për të përmirësuar shijen. Sot ju ofrojmë një recetë me të cilën do të befasoni familjen me një drekë të shijshme, sipas së cilës musaka pasurohet me vezë të ziera dhe djathë. Por nuk janë vetëm këto dy ushqime që e bëjnë këtë musaka të spikatur, por edhe kombinimi perfekt i erëzave të tjera.

Përbërësit e nevojshëm:

  • 5 patate
  • arrëmyshk
  • 1 lugë çaji piper i butë
  • 450 g mish të grirë
  • 1 qepë
  • rozmarine
  • 1 lugë gjelle salcë domate
  • 1 lugë gjelle mustardë
  • domate qershi
  • majdanoz
  • 4 vezë
  • djathë
  • vaj
  • kripë
  • piper

Përgatitja – Pritini imët patatet, më pas vendosini në një tavë të madhe që tashmë e keni lyer me vaj. Kripë, piper, shtoni piper të butë dhe arrëmyshk. Skuqini derisa të marrin një kore të artë, më pas kalojini në një tavë të lyer me vaj dhe përhapini në mënyrë të barabartë. Më pas skuqni mishin e grirë dhe qepën e grirë në tigan, më pas i rregulloni me rozmarinë. bëni një vrimë në mes dhe shtoni salcën e domates dhe mustardën, më pas përzieni. Hidheni në të gjitha copat e patates. Në fund radhisim domatet qershi të përgjysmuara dhe më pas thyejmë 4 vezë. Vendosini ato në mënyrë që të ketë një distancë mes tyre. I spërkasim me djathë të grirë dhe i pjekim në furrë në 200°C për rreth 10 minuta. Pasi të jetë gati, zbukurojeni me majdanoz të freskët të grirë.

LEXO EDHE:

Back to top button