Receta e ditës: Moussaka me vezë dhe djathë
Një vakt i kushtueshëm për xhepin e të gjithëve. Musaka me vezë dhe djathë të shtuar do t’ju fitojë që në kafshatën e parë, dhe duhen vetëm 10 minuta për t’u pjekur në furrë.
Përbërësit e nevojshëm:
- 5 patate
- arrëmyshk
- 1 lugë çaji piper i butë
- 450 g mish të grirë
- 1 qepë
- rozmarine
- 1 lugë gjelle salcë domate
- 1 lugë gjelle mustardë
- domate qershi
- majdanoz
- 4 vezë
- djathë
- vaj
- kripë
- piper
Përgatitja – Pritini imët patatet, më pas vendosini në një tavë të madhe që tashmë e keni lyer me vaj. Kripë, piper, shtoni piper të butë dhe arrëmyshk. Skuqini derisa të marrin një kore të artë, më pas kalojini në një tavë të lyer me vaj dhe përhapini në mënyrë të barabartë. Më pas skuqni mishin e grirë dhe qepën e grirë në tigan, më pas i rregulloni me rozmarinë. bëni një vrimë në mes dhe shtoni salcën e domates dhe mustardën, më pas përzieni. Hidheni në të gjitha copat e patates. Në fund radhisim domatet qershi të përgjysmuara dhe më pas thyejmë 4 vezë. Vendosini ato në mënyrë që të ketë një distancë mes tyre. I spërkasim me djathë të grirë dhe i pjekim në furrë në 200°C për rreth 10 minuta. Pasi të jetë gati, zbukurojeni me majdanoz të freskët të grirë.