Receta e ditës: Spinaq zviceran
Receta e ditës: Spinaq zviceran
Nëse jeni adhurues i kësaj bime jeshile, kjo recetë aromatike, e shpejtë dhe e thjeshtë do t’ju kënaqë.
Spinaqi zviceran është në dispozicion në çdo hap këtë sezon, dhe disa lloje pjatash mund të përgatiten nga kjo perime me gjethe. Më e njohura në vendin tonë është sarma me gjethe rrushi. Sot ju sugjerojmë të përgatisni spinaq zviceran si pjatë anësore sipas një recete zvicerane. Një pjatë e thjeshtë dhe e shpejtë sipas recetës së shefave profesionistë, piper dhe gjalpë e butë do ta bëjnë këtë recetë të ndryshme nga të tjerat.
Mund ta hani vetëm, ose ta shërbeni me patate të ziera.
Përbërësit e nevojshëm:
- Spinaq zviceran
- 1 thelpi hudhër
- 2 lugë gjelle vaj ulliri
- 2 lugë ujë (sipas nevojës)
- një majë piper i butë i bluar
- 1 lugë gjelle gjalpë
- kripë
Përgatitja:
Lajeni mirë spinaqin, hiqni kërcellin dhe grijini gjethet në mënyrë të trashë. Në një tigan ngrohni vajin e ullirit, hudhrat e grira hollë dhe piperin e bluar. Pas një minute, shtoni spinaqin zviceran dhe mbulojeni. Pas rreth 5 minutash kontrollojeni dhe nëse ju duket e thatë shtoni pak ujë. E trazojmë, më pas e mbulojmë sërish dhe pas 5 minutash është gati. Shtoni kripë, shtoni gjalpë dhe përzieni gjithçka mirë.