Receta e ditës: Troftë e mbushur me spinaq
Receta e ditës: Troftë e mbushur me spinaq

Troftë e kombinuar me spinaq, drekë për të gjithë familjen.
Përbërësit :
(për 4 persona)
– 4 troftë (rreth 250 g secila)
– 20 g gjalpë
– 2 thelpinj hudhër
– 20 g thërrime buke
– 2 lugë çaji barishte të thata
– 100 g milleram
– 2 lugë vaj
– 50 gr proshutë ose pancetë
– 60 g qepë të kuqe të grirë
– 200 gr spinaq
– kripë.
Përgatitja :
Pastroni, lani dhe thani peshkun me një peshqir letre.
Nëse spinaqi është i ngrirë, lëreni të shkrihet dhe nëse është e nevojshme shtrydhni lëngun e tepërt me dorë.
Skuqini pak qepën e kuqe të grirë dhe proshutën dhe shtoni spinaqin.
Kësaj mase i shtoni mileramin, thërrimet e bukës, erëzën dhe hudhrën e shtypur, më pas përziejini mirë të gjitha dhe mbushni me masën troftën.
Troftën e përgatitur në këtë mënyrë e vendosim në një tepsi të lyer me vaj, i hedhim pak kripë, e lyejmë me gjalpë të shkrirë dhe e pjekim për rreth 30 minuta në furrë të parangrohur në 200 gradë Celsius.
Ju bëftë mirë!