Receta më e mirë e uthullës së mollës në shtëpi

Uthulla e mollës është një pije e thartë frutash e përftuar nga fermentimi i lëngut të mollës ose mollëve të plota. Përdoret shpesh në gatim si salcë sallate, marinadë ose si përbërës në gatime të ndryshme.

Përveç kësaj, shpesh përdoret si një ruajtës natyral, por edhe si pastrues dhe dezinfektues i shtëpisë.

Uthulla e mollës është një pije shumë e shëndetshme që mund të ndihmojë në tretje më të mirë dhe më të lehtë, të rregullojë nivelet e sheqerit në gjak, të humbasë peshë dhe të mbajë një peshë të shëndetshme trupore dhe të forcojë imunitetin, gjë që është shumë e rëndësishme në sezonin e ardhshëm të ftohtë.

Pra, përfitoni nga stina e mollës për të bërë uthull molle që mund ta përdorni në mënyra të ndryshme.

Përbërësit që ju nevojiten për këtë recetë janë:

Gjashtë deri në tetë mollë të pjekura

Një litër ujë (i filtruar ose i zier)

100 deri në 150 gram sheqer

Përgatitja

Lani mollët dhe pritini në copa (nuk keni nevojë t’i qëroni).

Vendosni mollët e grira në një enë qelqi ose druri. Shtoni sheqerin dhe mbulojini mollët me ujë.

Mbulojeni enën me napë ose një leckë të pastër dhe sigurojeni me një brez gome. Lëreni në një vend të errët dhe të ngrohtë (rreth 20-25°C) për 3-4 javë.

Përziejeni përzierjen çdo ditë për të parandaluar mykun dhe për të siguruar që lëngu të fermentohet në mënyrë të barabartë.

Pas 3-4 javësh, kullojeni lëngun me napë ose një sitë në një shishe qelqi të pastër. Hiqni pjesët e forta të mollës.

Kthejeni lëngun në enë dhe mbulojeni përsëri me napë. Lëreni për 4-6 javë të tjera duke i përzier herë pas here.

Pas kësaj periudhe, uthulla e mollës duhet të jetë gati. Nëse është mjaft i thartë, mund ta hidhni në një shishe. Përndryshe, lëreni uthullën të fermentohet edhe për disa javë.

Ruajeni uthullën në një vend të freskët dhe të errët dhe përdorni sipas nevojës.

LEXO EDHE:

Back to top button